torsdag 19 februari 2015

Amerikanska chokladrutor


Den här veckan är det sportlov i våra trakter. Det är inget jag egentligen märker av. Våra dagar ser likadana ut vare sig det är helg eller vardag. Men mina kollegor är lediga och är inte lika stressade (det är utvecklingssamtalstider och dags för nationella prov), så då har de tid att hälsa på lilla mig! Idag har jag haft besök av min gode vän bibliotekarien och vi har pratat böcker och jag har fått en liten uppdatering om läget på jobbet. Imorgon kommer en annan god vän och kollega på besök, trevligt, trevligt!

Till dagens besök bakade amerikanska chokladrutor, en mycket god chokladkaka! Jag tycker inte om (som jag skrivit tidigare) när det står i receptet att man ska ha i nötkärnor - vilken nöt? Jag misstänker att de menar hasselnötter, men varför skriver de inte det?

Kakorna var goda, precis som jag räknade med. Detta är en av de godaste kakorna jag bakat i år. Om jag ska vara ärlig så åkte en massa kakor i soporna idag. Jag fick ett ryck idag och städade köket och på diskbänken har det stått en burk med kakor från mina senaste bak. Kakor som varken jag eller maken tyckte så värst mycket om. Visst går det att tvinga dem i sig i brist på annat, men nu tänkte jag att stoppa i sig onödigt socker som ändå inte är gott det klara min kropp sig utan! (Jag passade också på att rengöra ugnen idag. Vår ugnslucka har varit väldigt smutsig länge. Jag har försökt gnugga och gno, men inte fått den ren. Efter att ha gått på reklamen om Cillit Bang tänkte jag nu testa den, men det var ju inte bara att spruta på och sedan enkelt torka bort smutsen. Jag skrubbade, men inte försvann det minsta lilla smuts. Då tog jag till spishällsskrapan och skrapade bort smutsen. Det var hårt arbete, men efter en lång stunds ansträng så såg glaset riktigt fräscht ut igen! Imorgon ska jag passa på att göra rent mikrovågsugnen.)

Ett bak som däremot var lyckat var hönökakor, men det passar tyvärr inte in i denna blogg eftersom det är ett matbröd och inte finns med i Sju sorters kakor. Om detta projekt (att baka allt i Sju sorters kakor) snart hade varit över så hade jag gärna börjat med projekt Hembakat för där finns en massa spännande recept som jag gärna skulle vilja sätta tänderna i!

Mina hönökakor, inte så runda men väldigt goda!

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar