tisdag 8 oktober 2013

Margaretas kryddskorpor


Idag har jag bakat kakorna som möjligtvis kan bli årets favorit! De var mycket goda och sådär sega som jag gillar. De fick tummen upp även av maken, trots att de innehåller russin (det går tydligen bra om de är i kakorna, men inte på bullar). Kakorna som jag varmt rekommenderar är Margaretas kryddskorpor!

Jag har dragit mig lite för att sätta igång med skorporna i Sju sorters kakor. De har inte riktigt känts som kakor. Men biscotti gillar jag och dessa kakor påminner lite om biscotti fast man behöver inte torka dem i ugnen efter gräddning.

De är ganska enkla att baka och det behövs inga specialingredienser. Men jag hade slut på mandlar så det fick jag handla. Jag handlade även sirap, men när jag kom hem upptäckte jag att vi hade en halv flaska kvar i skafferiet.

För att göra dessa goda kakor börjar man att röra ihop margarin och socker. Sedan tillsätter man sirap och ägg. I receptet står det att man ska ha i 125 g russin, sötmandel eller finhackade apelsinskal. Jag blandade i 100 g hackade mandlar och 25 g russin. Till slut tillsätter man mjöl och bikarbonat och då har man förhoppningsvis fått en fin deg.

Degen ska sedan delas i åtta delar och varje del rullas ut till en ca 20-25 cm lång längd, som ska gräddas i 15 minuter i ugnen. Jag gräddade de åtta längderna på två plåtar och använde därför varmluft. När man tagit ut kakorna ur ugnen ska man skära dem i 2 ½ cm breda bitar på en gång. Sedan är det bara att smaka och njuta. Mums!

 

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar